top of page

WERK

AGENDA

OPEN ATELIER SEPT 2023

OPEN ATELIER WEEKENDS 16 EN 23 SEPTEMBER 2024

In de weekends van 16-17 en 23-24 december opent het atelier van Julia Peeters zijn deuren voor het publiek (telkens vanaf de middag). Een bijzondere gelegenheid om op je eigen tempo kennis te maken met enkele van haar méér monumentale werken. Bijkomende info: 03-646 52 64.

De open atelier-weekends kaderen in de cultuurseizoensopener 'Hooggeëerd Publiek', waarbij ook Julia participeert aan een unieke groepstentoonstelling op één locatie: De Garage.

52 kunstenaars exposeren hier individueel. Drie foto- en kunstkringen nemen deel met 32 fotografen en kunstenaars. 
Deze cultuureditie loopt van 15 sept. tot en met 1 okt. 2023.

In de Uit-kalender: klik hier

Voor Brasschaat: https://www.brasschaat.be/HooggeëerdPubliek

VORIGE EXPOSITIES

NAkED COLOURS 2023

NAKED COLOURS
ZUIDERPERSHUIS 2023
ANTWERP ART WEEKEND

In mei 2023 liep deze tentoonstelling gedurende 5 dagen in het Zuiderpershuis op Antwerpen Zuid. Een 500-tal bezoekers konden genieten van nieuw en ouder werk. Dit prachtige gebouw waar vroeger elektriciteit voor de haven werd opgewekt, leende zich perfect voor de vaak monumentale doeken van Julia Peeters.  

SINT ANDRIES 2022

DE PROFUNDIS
SINT-ANDRIES
ANTWERPEN 2022

Samen met de flamboyante priester Rudy Mannaerts van Sint-Andrieskerk werden 12 werken geselecteerd die een 'religieuze achtergrond' hadden. Met hun eigen kleurenpalet en symbolische betekenis hingen de schilderijen gedurende enkele maanden in deze prachtige kerk in Antwerpen. Het imposante werk 'Icarus, val van de hoogmoed' hangt nog steeds op 7 meter hoogte tegenover het altaar. 

BIG BANG 2022

MERKSEM
LIVE PERFORMANCES
2015

Hier werkte Julia Peeters samen met enkele jonge kunstenaars en performers. Doel was om accenten in de schilderijen te duiden door performance, haartooi en kleding. Enkele modellen - ieder met een eigen achtergrond en specialisme - participeerden gedurende twee uren mee aan de tentoonstelling. 

BIG BANG
ZUIDERPERSHUIS 2022
ANTWERP ART WEEKEND

In de twee grotere zalen van het het Zuiderpershuis te Antwerpen Zuid exposeerde Julia Peeters een week lang met nieuw werk. De uitdaging was om deze volumineuze ruimtes te vullen met aangepast en voldoende groot werk, dat de hardheid van het gebouw kon doorstaan. 

MERKSEM 2015