top of page

JULIA PEETERS
WIE WAT HOE

BIOGRAFIE

IMG_20221221_111940_edited.jpg

Julia Peeters (° 1937) volgde destijds les aan de Antwerpse Academie. Maar ze volgde ook een opleiding snit & naad omdat dat volgens haar omgeving 'méér werkzekerheid bood'. Als solo couturier in de mode vervolmaakte ze nadien haar beeldhouw- en schilderstalenten. 

In 1972 startte ze in het Valaar, een achtergestelde wijk in Wilrijk, haar eerste lessen aan slechts 3 leerlingen. Om dan in de jaren '90 als eerste vrouwelijke directrice een Antwerpse kunstacademie met 450 leerlingen achter zich te laten.

 

Sinds 2019 runt ze haar Atelier in Brasschaat. Daar biedt ze geregeld intensieve lesmomenten aan, soms ook in een therapeutische context.

Julia creëert continu nieuw werk, in het genre expressionistisch - bijna gebeeldhouwd - acryl op canvas.

Je bent steeds welkom - op afspraak - om in het Atelier te komen kijken.

TENTOONSTELLINGEN

IMG_20230518_162907_edited.jpg

Julia Peeters exposeert op uitnodiging of in co-creatie met haar imposante grote werken en monumentale boten, trekpaarden en indringende, bevreemdende portretten. 

Recent (2022-2023) organiseerde ze enkele solo-exposities in het Zuiderpershuis te Antwerpen :The Big Bang - Naked Colours.

In Sint-Andrieskerk Antwerpen hangt sinds kort 'Icarus, val van de hoogmoed', op 7 meter hoogte... De kerk is vrij toegankelijk voor bezichtiging (openingsuren op de website - er zijn verbouwingen bezig). 

CO-CREATIE

Julia Peeters_Fons & _work_38.jpg

'RELIGIEUS' WERK

Een tiental doeken betreffen scenes uit de Bijbel. Die Julia op geheel eigen wijze interpreteert. 

 

Zo wordt 'Kom, het water zal je dragen' een scene waarbij een vluchteling uit het water wordt gered.

Heb je - als geëngageerd kunstenaar / organisatie / kerk / ziekenhuis - een initiatief waarvoor je wil samenwerken, neem dan contact op.

ZEE & BOTEN

Haar meest imposante werken beschrijven het contrast tussen vloeibaar (water) en hard (staal). In deze materie had Julia  reeds meerdere exposities bij het Havenbedrijf, Zeevaartschool, rederijen, e.a.

Als je ook hier zelf een idee of initiatief hebt voor co-creatie, neem dan contact op. Elk project vormt een uitdaging qua installatie en doelgroepen.

bottom of page