top of page

JULIA PEETERS,
WIE WAT HOE?

OPLEIDING

IMG_20200116_094655_edited.jpg

Julia Peeters, geboren 1937, volgde destijds les aan de Antwerpse Academie. Maar ze volgde ook een opleiding snit & naad omdat dat volgens haar omgeving 'méér werkzekerheid bood'. Als solo couturier in de mode vervolmaakte ze nadien haar beeldhouw- en schilderstalenten. 

In 1972 startte ze in het Valaar, een achtergestelde wijk in Wilrijk, haar eerste lessen aan slechts 3 leerlingen. Om dan begin jaren '90 als eerste vrouwelijke directrice een Antwerpse kunstacademie met 450 leerlingen achter zich te laten.

 

Sinds 2019 runt ze haar Atelier in Brasschaat. Daar biedt ze geregeld (therapeutische) lesmomenten aan. Ze creëert nog voortdurend nieuw werk, voornamelijk expressionistisch - bijna gebeeldhouwd - acryl op canvas, dat je steeds in haar atelier kan komen bekijken.

EXPOSITIES

IMG_20230518_162907_edited.jpg

Julia Peeters exposeert meestal op uitnodiging of in co-creatie met haar imposante grote werken en monumentale boten, trekpaard en indringende, bevreemdende portretten. 

Recent organiseerde ze op eigen houtje enkele tentoonstellingen in het Zuiderpershuis in Antwerpen (2022 en 2023) (The Big Bang - Naked Colours).

In Sint-Andrieskerk Antwerpen hangt - na enkele maanden expositie - sinds kort haar 'Icarus, val van de hoogmoed', op 7 meter hoogte... De kerk is vrij toegankelijk voor bezichtiging (openingsuren op hun website - er zijn verbouwingen bezig). 

CO-CREATIE

'RELIGIEUS' WERK

Een tiental doeken betreffen scenes uit de Bijbel die Julia dan weer net iets anders interpreteert. Zo is 'Kom het water zal je dragen' een klassieke scene die zij dan omvormt tot een vluchteling die uit het water gered wordt.

Heb je in die context (kerk klooster religie ziekenhuis) een initiatief waarvoor je met Julia wil samenwerken, geef dan zeker een seintje.

ZEE & BOTEN

Veel van Julia's grootste werken gaan over het contrast tussen vloeibaar (water) en hard (stalen boten). In die setting hield ze al meerdere exposities in het Havenbedrijf, Zeevaartschool, rederijen, e.a.

 

Als je binnen dit framework een idee hebt voor een co-creatie met de werken van Julia, neem dan ook gerust contact op. Elk project is weer een nieuwe inspirerende uitdaging! 

bottom of page