IMG_20210203_152851.jpg

BIOGRAFIE JULIA

 

In 1972 startte Julia Peeters op initiatief van het Sint-Lucasgilde met teken- en schilderlessen voor 3 leerlingen in de wijk Valaar, te Wilrijk.

Het Valaar was toen een ‘achtergestelde’ wijk, en de beslissing om de lessen daar op te starten deed veel mensen de wenkbrauwen fronsen. Schoorvoetend namen deze een aanvang in een oud politiebureau aan de Chrysanthenstraat in Wilrijk.

Eén jaar later waren er opeens al 60 leerlingen. Dit succes werd opgepikt door het gemeentebestuur van Wilrijk, en zo ontstond de Stedelijke Academie voor Plastische Kunsten te Wilrijk.

 

Er werd op verschillende locaties les gegeven,  o.a. aan de Kruishofstraat en de Kleine Steenweg. Ondanks de vaak gebrekkige behuizing groeide het leerlingaantal gestaag, met Julia als directrice.

In november 1981 bracht men uiteindelijk de gemeentelijke muziek-en tekenacademie samen in een gloednieuw complex aan de Oudestraat, om de hoek van de Bist te Wilrijk. 

 

Julia nam afscheid van de Academie medio jaren '80 , toen er zo'n 450 leerlingen waren ingeschreven. Dit om zich voltijds op haar schilderkunst toe te leggen.

 

Zo is ze onder andere uitgenodigd geweest om tentoon te stellen in de Hermitage te Sint-Petersburg, maar exposeerde ze ook in Atelier 5 en in het havengebied, met haar vaak imposante grote werken en thema's (zoals monumentale boten, trekpaarden, e.a.).

Sinds 2019 is het Atelier van Julia Peeters gevestigd in Brasschaat. Daar biedt ze kortlopende (therapeutische) lessenpakketten aan particulieren aan. En creëert ze nieuw werk, dat je in het Atelier zelf kan komen bekijken. 

CONTACT

Atelier Julia Peeters - Hemelakkers 33 - 2930 Brasschaat

info@juliapeeters.be - 03 - 646 52 64

Julia_Francis_Steven_Event_2015_044_edited
IMG_20210203_152130
Julia Peeters_Fons & _work_31