ATELIER JULIA PEETERS

Het Atelier Julia Peeters is gevestigd in Brasschaat.

EXPO2021

Momenteel staat alles in het teken van de EXPO2021 tentoonstelling in het Zuiderpershuis. te Antwerpen. 

Data: 3 tot 12 december 2021. Een plaats reserveren voor een van de meet & greet-avonden doe je hier.

WEBSITE & SOCIALE MEDIA

Op de website kan je sinds deze zomer (bijna) al mijn werken vinden. Op sociale media staat extra info over de schilderijen, met nu en dan interviews of een kijkje achter de schermen. 

BEZICHTIGING

Heb je interesse in een werk?  Kom het dan in het Atelier bekijken. Een afspraak maak je best telefonisch +3236465264 of via info@juliapeeters.be.

Wees welkom!

BUIJUN TU - UITDAGENDE CONFRONTATIES 

Ik baseerde me hier op 'De rol van de 100 Chinese paarden'.  Ik wilde nagaan of ik de sfeer en de context ervan opnieuw tot leven kon doen komen in mijn werk. Daarbij wilde ik op dezelfde wijze schilderen als de originele inspiratiebronnen.

Deze rol is een 8 meter lang zijden met Chinese borstel beschilderd doek (Lang Shining - Qing dynastie) dat 100 paarden in diverse posities weergeeft (Metropolitan Museum of Art, NYC + National Palace Museum, Taipei).

De paarden zijn geïnspireerd op de speciaal in China geïmporteerde en gefokte bloed zwetende' mysterieuze Ferghana-oorlogspaarden (De oorlog van Hemelse Paarden).

Reeds lang voordien schilderde Han Gan deze op een heel strakke manier. Keizer Tang Xuanzong (Tang dynastie 618-906) had 100 speciaal getrainde “dansende paarden” voor het koninklijk hof.

Ze waren versierd met rijkelijk geborduurde tooien, gouden en zilveren halsters en in hun manen droegen ze kostbare parels en jade versierselen. Meer uitgedoste kostuums omvatten feniksvleugels en eenhoorn hoorns. Geleid door verzorgers in gele shirts en jade riemen, schudde de paarden hun hoofden, zwiepten ze hun staarten en bewogen ze op en neer op de maat van de muziek, omringd door hofmuzikanten, drummers, acrobaten en met goud gepantserde bewakers.

EXPO2021 : reserveer je plaatsen

Van 3 tot 12 december 2021.

Zuiderpershuis - Waalse Kaai - Antwerpen-Zuid

Mini-vernissages / meet & greets:

Enkel op vr 3 + za 4 december en op vr 10 + za 11 december.

Op uitnodiging of via reservatie.

Open Atelier dagen

Op 28 augustus en 25 september kan je in kleine groep de werken in het Atelier bekijken. Opgelet, niet alle werken hangen uit. Het betreft een selectie die ik geregeld aanpas. Maak een afspraak en meldt me even met hoeveel personen je komt (max 5). We nemen samen de Corona-maatregelen en vaccinatie-afspraken zoveel mogelijk in acht.

Contact

Atelier Julia Peeters

Hemelakkers 33

2930 Brasschaat

info@juliapeeters.be 

03 - 646 52 64

werk 81_NIET.jpg
IMG_20210401_105223.jpg