ATELIER JULIA PEETERS - BRASSCHAAT

WEBSITE & SOCIALE MEDIA

Op deze website kan je mijn werk bekijken. Op sociale media staat vaak extra info, met interviews en kijkjes achter de schermen. 

BEZICHTIGING GALERIJ & ATELIER - BRASSCHAAT

De galerij & het atelier zijn verhuisd naar Brasschaat. Heb je interesse in een werk?  Kom dan kennismaken in het Atelier. Maak een afspraak +3236465264 of info@juliapeeters.be. Heb je interesse in een werk, neem dan contact op met Yves.

Tot ziens, 

Julia

ATELIER

Atelier Julia Peeters - Hemelakkers 33 - 2930 Brasschaat

info@juliapeeters.be +32 3 36 46 52 64

 

INFO

Yves Houard +32 472 747 764

IMG_20210401_105223.jpg

BUIJUN TU - UITDAGENDE CONFRONTATIES 

Ik baseerde me hier op 'De rol van de 100 Chinese paarden'.  Ik wilde nagaan of ik de sfeer en de context ervan opnieuw tot leven kon doen komen in mijn werk. Daarbij wilde ik op dezelfde wijze schilderen als de originele inspiratiebronnen.

Deze rol is een 8 meter lang zijden met Chinese borstel beschilderd doek (Lang Shining - Qing dynastie) dat 100 paarden in diverse posities weergeeft (Metropolitan Museum of Art, NYC + National Palace Museum, Taipei).

De paarden zijn geïnspireerd op de speciaal in China geïmporteerde en gefokte bloed zwetende' mysterieuze Ferghana-oorlogspaarden (De oorlog van Hemelse Paarden).

Reeds lang voordien schilderde Han Gan deze op een heel strakke manier. Keizer Tang Xuanzong (Tang dynastie 618-906) had 100 speciaal getrainde “dansende paarden” voor het koninklijk hof.

Ze waren versierd met rijkelijk geborduurde tooien, gouden en zilveren halsters en in hun manen droegen ze kostbare parels en jade versierselen. Meer uitgedoste kostuums omvatten feniksvleugels en eenhoorn hoorns. Geleid door verzorgers in gele shirts en jade riemen, schudde de paarden hun hoofden, zwiepten ze hun staarten en bewogen ze op en neer op de maat van de muziek, omringd door hofmuzikanten, drummers, acrobaten en met goud gepantserde bewakers.

werk 81_NIET.jpg